Oceanspeed Alvejakten

På jordomseling med fremtidens skrogbehandling

En snau uke før julaften legger “Alvejakten” ut på jordomseiling – og en drøm er i ferd med å gå i oppfyllelse for for Marianne Aasgaard og Even Øiestad. Delmålet med turen er at båten skal drives frem av seil, elektrisk motor og fornybar energi. I tillegg er båten utstyrt med miljøvennlige løsninger for skrog og propeller.

– Alvejakten er realisering av en drøm vi har hatt lenge, sier Marianne Aasgaard. Drømmen om å seile rundt i verden på jakt etter spenning, eventyr og kultur. Vi ønsker at Alvejakten skal være utgangspunktet for spennende opplevelser, men også en arena hvor erfaringer gjøres med en båt utstyrt med miljøvennlige og fornybare løsninger.

Seilbåten Marianne og Even skal på tur med er en Atlantic 49 sailbåt bygget i Hellas i 1995. Båten seiler godt, veier ca 13 tonn og er komfortabel å bo i i varmere strøk. Alvejakten seiler med Norsk flagg men er lokalisert i sørlige vann hele året. Pr. i dag holder båten til på Kanariøyene.

Overflaten på undervannsskroget har mye å si for energiforbruket. En ordentlig overflate er derfor avgjørende for å oppnå lengst mulig rekkevidde. Det er også et økonomisk aspekt her. Vi har brukt mye tid og energi for å optimalisere tekniske løsninger ombord. Det ville vært dumt å dra avgårde med et undervannsskrog som begrenser farten. Regenerering vil også lide; god effekt avhenger av høyest mulig fart gjennom vannet.

Situasjonen er sammenlignbar med å kjøpe en dyr racing-sykkel med store ballongdekk. Vi ønsker ikke det på vår båt. Vi er på jakt etter den optimale løsningen for skroget og vi håper å ha funnet det i OceanSpeed Clear. Dette er en biocidfri (giftfri) fouling release overflate som gir en super-glatt og vannavstøtende overflate.

Følg prosjektet til Marianne og Even på facebook: ALVEJAKTEN

Oceanspeed Alvejakten
Hydrofobisk coating